Bloemenband
Bloemenband


Bloemenband

Bloemenband: een innovatieve en liefdevolle laatste omhelzing

Kunstenares Jantine Kraaijeveld innoveert sinds april 2020 uitvaarten en begrafenissen met een nieuw product in de uitvaartwereld en brengt de Bloemenband op de markt. De Bloemenband is een op maat gemaakte rouwband, die stijlvol kan worden aangebracht op een open of gesloten kist of mand.

“Kortgeleden verloor ik 6 zeer dierbare vrienden èn mijn broer. Het was zo ingrijpend. Traditionele bloemstukken voelden niet als de juiste uiting van ons verdriet en medeleven. Daarom bedacht en maakte ik Bloemenbanden met bloemen erin gestoken, die als een troostrijke laatste gezamenlijke omhelzing nog even om hen heen zat. ” aldus Jantine.

Inmiddels bleek er veel vraag naar en is het product verder ontwikkeld. Een Bloemenband is in verschillende kleuren, modellen en textiel te bestellen.
Zowel voor kisten als manden. De Bloemenbanden worden op maat gemaakt en zijn, na telefonisch overleg, in drie dagen leverbaar. Daarnaast is er een “universeel” model geproduceerd die om meerdere modellen kisten past en eventueel hergebruikt kan worden.

De Bloemenband kan zelf worden aangebracht. Familieleden, vrienden en andere genodigden kunnen ook gevraagd worden een bloem in de band steken. Samen creëert u een prachtig bloemenritueel dat een troostend gebaar is voor alle aanwezigen. Een Bloemenband mag mee naar de laatste rustplaats.