Ogentroost
Ogentroost

Ogentroost

Ogentroost

Website: Bloemenband.nl

Bloemenband

Een natuurlijke en kleurige manier om afscheid te nemen

Bloemenband is een band van textiel die om een (open of gesloten) kist of mand wordt gestrikt bij een uitvaart. In de band zitten tot 170 lusjes waarin losse bloemen passen die iedereen er zelf in kan steken. Een mooi idee dat in april 2020 op een bijzondere manier ontstond.

Bloemenband is eindeloos (te gebruiken)

Bloemenband is gemaakt van ongebleekt katoen, een duurzaam en milieuvriendelijk product, dat in Nederland – in eigen ateliers – wordt verwerkt.

Of de band nu meegaat naar de laatste rustplaats of een thuis vindt bij de familie van de overledene, wij zijn er niet eenkennig in. Sterker nog, bij het maken van de band houden we er al rekening mee.

En over duurzaam gesproken… het toevoegen van één bloem op zo’n liefdevolle manier is ook duurzamer dan veel boeketten op of rond de kist leggen.

Bloemenband nu ook breder toepasbaar

Bloemenband heeft haar weg gevonden bij uitvaarten. Tegelijkertijd ontstond het idee om ook eens te kijken naar andere toepassingen. Wat kun je doen met andere vormen van herdenken en gedenken, zijn er meer mogelijkheden met andersoortige stoffen. De zoektocht resulteerde erin dat Bloemenband nu ook speciaal maatwerk maakt voor urnen. Ook zijn er banden voor rond een boom, bijvoorbeeld op een plek waar as wordt verstrooid. Er zijn inmiddels ook banden gemaakt voor herdenkingsbeelden en -monumenten. En wat heel bijzonder is, zijn de banden die rond de pols van een overledene of om de arm van de nabestaanden of dragers kunnen worden gestrikt.

Team Bloemenband

Achter Bloemenband staat een team van mensen. Allereerst is dat bedenker en maker Jantine Kraaijeveld. Zij werkt samen met Mieke Visscher die de externe ateliers begeleidt en de inkopen doet.In het Atelier in Amsterdam werken Katrin, Claudia, Iago, Janna, Tamar, Hein en Beate.