Uitvaartbegeleider
Uitvaartbegeleider

Uitvaartbegeleider

Uitvaartbegeleider

Website: Gerda Kooi Uitvaartbegeleiding

Gerda Kooi Uitvaartbegeleiding                                                             

Uitvaartbegeleider: dat leek Gerda Kooi altijd al een mooi beroep. Na het verlies van dierbaren zag ze hoe belangrijk een uitvaartbegeleider is die alle wensen serieus neemt. Van die ervaring heeft ze haar vak gemaakt.

Het onderscheid tussen collega’s in het vak zit hem volgens Gerda in de werkwijze. Waar anderen vasthouden aan tradities of werken volgens de wensen van hun werkgever, zoekt zij juist naar verbinding en ruimte. Haar aanpak is praktisch en nuchter, geworteld in haar Groningse inborst en ervaring.

“Vanaf het moment van overlijden tot de uitvaart ben ik een deel van het ‘afscheidsteam’, zonder afstand te nemen. Nabestaanden zijn dag en nacht met mij verbonden via een WhatsApp-groep, waar ik meedenk, ondersteun en ervaringen deel. Ik hou van bijzonder en eigenzinnig, maar waardeer ook de schoonheid van het ‘gewone’.”

Gerda’s doel is om nabestaanden te helpen een afscheid te creëren dat recht doet aan hun dierbare, waarbij zij zich vooral richt op de grote lijnen. “Elk afscheid is uniek en verdient een persoonlijke benadering. Ik voel mij gezegend dat ik vanuit mijn vak mensen bij kan staan in de moeilijkste tijd van hun leven. Dat doe ik met volle aandacht en warmte.”

“Het zijn niet alleen de traditionele aspecten, maar vooral de knuffels en waardering van nabestaanden achteraf die mijn werk zo bijzonder maken.”