Gedenkcreaties
Gedenkcreaties

Gedenkcreaties

Gedenkcreaties

Website: Atelier Flamboyant

Claudia Albers van Atelier Flamboyant                     

Ik was een tekenaar, al als kind. Ik hield van kijken en tekenen: dingen, dieren, mensen. Ik wilde meer, dus ging ik naar de modeacademie, maar daar verloor ik mijn inspiratie.

Ik maakte etsen en aquarellen, die ik tijdens mijn reizen heel goed verkocht op straat. Maar het was niet wat ik zocht. Ik schilderde, met olie en acryl, en… met succes. Ik werd er niet gelukkig van. Ik zat gevangen in het ‘platte vlak’.

Ik ontdekte ‘ruimte’ door een wonderlijke speling van het lot. In 1987 was ik op zoek naar een huis en vond het – via een advertentie in de krant – in Onnen, het voorhuis van een boerderij. Letterlijk en figuurlijk kwam ik ‘thuis’.

Wat een ontdekking! Het huis bleek niet alleen de geboorteplaats van mijn moeder, maar ook de geboorteplaats van mijn leven met klei. De verhuurster was een keramist. Ze werd mijn artistieke moeder. In haar atelier, De Bakkelei, heb ik ‘ruimtelijk’ leren werken.

Niets was rustgevender en inspirerender dan met mijn handen in de klei te zitten. Ze leerde me verschillende technieken, van opbouwen en glazuren tot bakken in een veldoven en raku stoken. En jaren later werd Atelier Flamboyant geboren.