Zangeres

Zangeres

Website: Arienne Groenewoud

Ariënne Groenewoud is ongeveer veertig jaar actief als zangeres. Zij zingt verschillende muziekstijlen, van pop tot jazz, van dance tot ballads en bij speciale gelegenheden maakt ze een uitstapje naar de klassieke muziek. Momenteel speelt ze een belangrijke rol in Le Canzoni Italiane, een theatershow over Italiaanse populaire muziek. Tot de meest bijzondere optredens in haar loopbaan behoren echter uitvaarten en afscheidsdiensten. Ariënne zingt daarbij die liedjes die door de nabestaanden worden uitgezocht. Vaak met begeleiding van een gitarist, maar ook een combo behoort tot de mogelijkheden.

Ariënne: “Muziek verbindt en dat werkt bij live muziek nog sterker dan wanneer men een CD opzet. Juist bij een uitvaart mag de muziek nog mooier zijn, nog zachter klinken, of net even anders zijn dan op de CD. Of kunnen we desgewenst een zinnetje in een liedje aanpassen, omdat het dan nog beter bij de gelegenheid past. Ik zing met liefde wat men graag wil horen.”

In 2015 overleed haar eigen vader. “Ik heb ervan geleerd hoe belangrijk het is dat een uitvaart past bij de overledene en de nabestaanden. En dat het fijn is als je eigen wensen en herinneringen zoveel mogelijk worden meegenomen in een afscheid.”

Meer weten? Kijk op www.ariennegroenewoud.com of neem contact op via e-mail commuzement@gmail.com of telefoonnummer 06-150 670 55.

Bio

Als kind leerde Ariënne klarinet spelen, waarna ze 20 jaar lang meespeelde in harmoniekorpsen. Daar ontdekte ze hoe heerlijk het is om samen muziek te maken en leerde ze veel over meerstemmigheid en muziektheorie. Op haar 17e werd ze zangeres in haar eerste bandje en daarop zouden nog veel andere bands volgen. Later volgde ze een zangopleiding aan de Akademie Voor Lichte Muziek in Hilversum. Op televisie was te bewonderen in de Soundmixshow als Karin Bloemen (1996) en in november 2008 trad ze twee maal op in Mooi! Weer De Leeuw van Paul de Leeuw. Momenteel zingt ze Italiaanse liedjes in de theatershow “Le Canzoni Italiane”.