Rouwbakfiets
Rouwbakfiets


Rouwbakfiets

De behoefte om de milieubewuste leefwijze ook rond de uitvaart invulling te geven wordt steeds groter.

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op zoek naar duurzame mogelijkheden rond een uitvaart. Er komen meer elektrische crematieovens, natuurbegraafplaatsen, kartonnen kisten, manden van wilgentenen en lijkwades, duurzame bloemen, speciale doodshemden en alternatieve manieren van opbaren.

Met de rouwbakfiets is het gevoel van nabijheid en toegankelijkheid naar de overledene veel groter dan bij een rouwauto. Een rouwauto waar de overledene in wordt vervoerd terwijl de naaste familie in de daarop volgende auto’s achter elkaar aan rijden, schept een gevoel van afstand. Daarbij is de bakfiets natuurlijk een prima CO2 neutrale oplossing. De bakfiets kan gehuurd worden, waarbij de familie zelf met de overleden dierbare de route aflegt. De bakfiets kan ook inclusief fiets-chauffeur geleverd worden.

De initiatiefnemer van de rouwbakfiets, Immanuel Baan, is zelf uitvaartbegeleider en kwam op het idee door een vraag naar een duurzame uitvaart. “Ik vind het een uitdaging om samen met de nabestaanden te zoeken naar datgene wat een uitvaart net even anders, bijzonder maakt, zodat de nabestaanden de overledene herkennen in de vormgeving van elk detail van de uitvaart.”

De bloemen kunnen op de kist of op de bakfiets gelegd of gehangen worden. Het is prachtig om de bak rond de mand of kist vol te leggen met bloemen of bladen van het seizoen.