Het Inkt Atelier
Het Inkt Atelier


Het Inkt Atelier

WAT DOEN WE MET DE BLOEMEN ?
Herinneringspapier; papier dat ik maak met de bloemen van de uitvaart. Om te gedenken, om troost bij te vinden…. om de herinneringen aan een dierbare levend te houden.

Bloemen bij een uitvaart blijven soms liggen, verpieteren of gaan zelfs zo de container in. Zo zonde.
Ik conserveer de bloemen door ze te verwerken in handgeschept papier. Dit papier kan ingelijst worden in een verdiepte lijst, in een mooi kastje neergezet worden of verdeeld onder de nabestaanden.

Herinneringspapier laten maken is een vorm van rouwverwerking. Zie het als een ritueel, als zingeving. Het zorgt voor verbinding.

 

— KOESTERBOEKJE
Een koesterboekje, een boekje om te koesteren; het zit vol herinneringen.

Het koesterboekje bestaat uit handgeschepte vellen papier die gemaakt zijn door jouw oude brieven en tekeningen te recyclen; we vangen jouw herinneringen in nieuw papier.

Het is een liefdevol en troostrijk proces om het koesterboekje te maken. Jouw handgemaakte vellen papier bundelen we en binden we in tot een boekje… een boekje om te koesteren.

 

Het Inkt Atelier verzorgt de volgende workshop:

Workshop papierscheppen

Herinneringspapier wordt gemaakt van gerecycled papier waar we nieuw papier van maken. In de workshop papierscheppen mag je dit zelf proberen. We maken nieuw papier van oud papier. Een vel papier met prachtige schepranden die zo kenmerkend zijn voor handgemaakt papier.