Mycelium Urn

Mycelium Urn

Website: www.macellen.com

Ma.c Ellen maakt van 100 % natuurlijke grondstoffen duurzame urnen. Deze handgemaakte urnen zijn geschikt voor zowel het begraven als binnenshuis te bewaren.
De urnen zijn gemaakt van zaagsel en mycelium. Mycelium is het driedimensionale draden netwerk van paddenstoelen. Het mycelium is een levend organisme dat groeit en tijdens het groeiproces zorgt het mycelium ervoor dat het zaagsel met elkaar verbonden wordt. Je kunt mycelium als het ware beschouwen als een soort van lijm. Het groeiproces van mycelium kan gestopt worden door verhitten, dan wel uitdrogen.
Het mycelium en zaagsel dat voor de urnen gebruikt worden is een restmateriaal van het productieproces om een leerachtig materiaal te maken (dit als alternatief van leersoorten waar dierenhuiden voor worden gebruikt).

Opties
Ma.c Ellen wil de urn zo persoonlijk mogelijk maken en biedt daarom meerdere opties aan. Bij bestelling graag de eventuele optie(s) graag doorgeven.
Op verzoek kunnen de urnen behandeld worden met een natuurlijke verf. De verfsoort die gebruikt wordt is krijtverf van Annie Sloan.

De met krijtverf behandelde urnen zijn uitermate geschikt om zelf verder te bewerken met bijvoorbeeld een tekening of een afscheidstekst.
Naast de behandeling met krijtverf kan de urn ook voorzien worden van een coating. Deze is gemaakt van plantaardige harsen en oliën. De coating geeft een iets glanzende uitstraling én extra versteviging aan de urn (aan te raden voor de bewaarurnen).
Omdat gewerkt wordt met een levend organisme dat groeit is het ook mogelijk om, nadat het as in de urn is gedaan, de deksel op de urn vast te laten groeien.
De urnen zijn uitermate geschikt om te begraven en te combineren met het planten van een herinneringsboom, plant of struik.
Ook is het mogelijk om, bij de werkplaats van ma.c Ellen, samen een urn te maken.