Troostritueel met wol
Troostritueel met wol

Troostritueel met wol

Troostritueel met wol

Workshop door Carlien van Geffen en Karin Menken
Van Levenswending Ritueelbegeleiding & de Kunst van het Vieren


Een ritueel geeft letterlijk handen en voeten aan overgangsmomenten in het leven, aan verdriet en gemis. Door iets te maken, iets te doen, iets te zeggen, samen ergens naar te luisteren, kan een ritueel ruimte geven aan allerlei emoties. Je staat even bewust stil bij het hier en nu, bij wat er is geweest en bij wat er gaat komen. Wat je wilt achterlaten en wat je wilt meenemen, waar wil je je mee verbinden. Een ritueel kan leiden tot meer innerlijke rust en ruimte maken voor een nieuw inzicht. Soms ervaar je dat er iets gaat stromen.

Ritueelbegeleiders werken met symbolen en thema’s. Ze vormen tijdens een ceremonie de rode draad en verbinden de verschillende onderdelen met elkaar. In deze workshop willen we laten ervaren hoe wol symbool kan staan voor het missen van een dierbare. Voor alle aspecten van dat missen. Wol is niet alleen zacht en prikvrij, het verwarmt én verkoelt. Wol kan iets afsluiten, iets bedekken, maar ook beschermen. Wol kan in de knoop raken, maar je kunt wol ook weer ontknopen.

Wij nodigen een ieder uit om vooraf of na afloop van deze workshop bij onze stand een troostarmbandje te maken van gekleurde wol.
(Alleen op zaterdag.)

Deze workshop wordt verzorgd door ritueelbegeleiders Carlien van Geffen van de Kunst van het Vieren en Karin Menken van Levenswending Ritueelbegeleiding