van oude tradities naar nieuwe rituelen


Vaarwens

Hoe mooi is het om mensen in hun laatste levensfase, samen met hun naaste familie, nog een keer een onvergetelijke vaardag te bezorgen?
Een dag met een lach en een traan, maar vooral een dag van even vergeten, nog even samen genieten op het water, even weg van het onvermijdelijke dat komt.
Het warme gevoel van een glimlach, die op de gezichten wordt getoverd zijn voor al onze vrijwilligers de dankbare vruchten van een kostbaar zaadje dat in 2007 was geplant.

Dit is het verhaal van Evert en Inge die besloten te delen met mensen door het vervullen van laatste hartenwensen op hun geliefde water. Het is een verhaal dat beschrijft dat wij mensen in staat zijn om één simpele gedachte te kunnen laten uitgroeien tot het ontstaan van prachtige dingen. Zo ontstond Stichting Vaarwens, waarin zij hun enthousiasme overbrachten op vele vrijwilligers, die –ook gedreven door water- hun zingeving kunnen vinden en zich belangeloos aansluiten om het charismatische doel met hart en ziel te ondersteunen.

De toekomst
In 2007 is de oprichting van Vaarwens een feit, de basis is gelegd voor een concept wat zal uitgroeien tot een succesvolle en vruchtbare samenwerking met gelijkgestemde zielen. De aanvragen blijven groeien tot aan het punt dat een nieuwe droom zich in het jubileumjaar van 2017 begint te nestelen in de vorm van een eigen schip voor de stichting. Niet een droom uit luxe maar uit noodzaak om door te gaan. Een schip dat uitsluitend voor Vaarwensen is ontworpen en dat naadloos aansluit op de behoeften van de gasten van Vaarwens.

Begin 2020 vaart het aangepaste schip vanuit de Amsterdam Marina. Iedere dag, het hele jaar door. De gasten komen vanuit heel Nederland.