van oude tradities naar nieuwe rituelen
Telefoon van de Wind
Telefoon van de Wind


Telefoon van de Wind

Begin 2019 las Geraldine van Laar (1965 – 2019) in de Volkskrant over de Telefoon van de Wind in Japan. Het artikel raakte haar bijzonder en zo ontstond bij haar de wens dat er ook in Gouda een Telefoon van de Wind zou komen. Voor haar eigen dochters, partner en andere nabestaanden, maar zeker ook voor andere mensen in en om Gouda die iemand missen of om een andere reden gebruik willen maken van de Telefoon van de Wind.

Wij, vrienden van Geraldine, deelden haar enthousiasme en zijn met haar wens aan de slag gegaan. In twee jaar tijd realiseerden wij een Telefoon van de Wind in Gouda.

We tikten we een fraaie, roestige, oude Duitse telefooncel op de kop. Een grondige opknapbeurt volgde. In de zoektocht naar een passende locatie voor de cel kwamen we tot overeenstemming met het bestuur van GOUDasfalt. GOUDasfalt is een voormalig fabrieksterrein dat tegenwoordig door een groep inwoners van Gouda wordt geëxploiteerd. GOUDasfalt beschouwt de Telefoon van de Wind als een verrijking voor het terrein en wij zijn blij met deze mooie, verstilde plek op het altijd bruisende GOUDasfalt.

Om de Telefoon van de Wind in stand te houden, hebben we de Stichting Telefoon van de Wind Gouda opgericht. Wij willen onze Telefoon van de Wind graag als springplank gebruiken voor het ontplooien van andere initiatieven. Wij hopen op deze manier rouw bespreekbaar te maken en een bijdrage te leveren aan ruimte voor (het delen van) verlies en verdriet.

In Roelofarendsveen plaatste Mieke van der Meer de eerste Telefoon van de Wind van Nederland en in het Beerserzand nabij Haaksbergen realiseerden uitvaartondernemer Joop Weeink en Ellen van den Berg van Natuurmonumenten een Telefoon van de Wind midden in de natuur.

De Telefoon van de Wind verzorgt de volgende lezing:

Helaas geen berichten gevonden.