Penta urn
Penta urn


Penta urn

Unieke natuurlijke, handgemaakte urnen in de vorm van een dodecaëder, gemaakt van ecologische materialen

Het is een paar jaar terug dat ik de ingeving kreeg om de Pentagondodecaëder of Dodecaëder als urn te gaan maken. Wat mij voor ogen stond was de koperen Dodecaëder, omdat zo’n koperen Dodecaëder wordt toegepast bij de bouw van bijvoorbeeld een nieuwe Vrije School. Zo’n koperen Dodecaëder wordt bij de grondsteenlegging als Grondsteen in de fundering geplaatst. Zo heb ik de Dodecaëder leren kennen vanuit mijn kennis rond de Antroposofie, de Vrije School en de Christengemeenschap. Deze ruimtelijke vorm is hier heel bekend, net als de andere ruimtelijke vormen van Plato. Later kwamen andere materialen voor de urn in beeld.

Voor elk materiaal heb ik een eigen werkwijze moeten ontwikkelen en dat is vaak met vallen en opstaan gegaan. Specifieke machines en gereedschappen heb ik moeten aanpassen of helemaal zelf moeten bedenken en bouwen, maar op dit moment is de ontwikkeling van de Penta Urn voltooid.

De Penta Urnen zijn leverbaar in koper, hout, karton en witte klei. Alle urnen worden ambachtelijk en geheel met de hand gemaakt. Geschikt voor zowel de as van mens en dier.

De Penta Urn is in vijf maten leverbaar met de volgende inhoud: 0,1 ltr / 0,9 ltr / 3,2 ltr / 5,5 ltr / 7,0 ltr. Andere maten zijn in overleg mogelijk. De koperen gepolijste Penta Urn is een permanente urn. De andere uitvoeringen zijn gemaakt van ECO natuurlijke materialen. Bijzetting of begraven op natuurbegraafplaatsen of zoals zee urnen.