van oude tradities naar nieuwe rituelen
Penta urn
Penta urn


Penta urn

Unieke natuurlijke, handgemaakte urnen in de vorm van een dodecaëder, gemaakt van ecologische materialen
Het is een paar jaar terug dat ik de ingeving kreeg om de Pentagondodecaëder of Dodecaëder als urn te gaan maken. Wat mij voor ogen stond was de koperen Dodecaëder, omdat zo’n koperen Dodecaëder wordt toegepast bij de bouw van bijvoorbeel een nieuwe Vrije School. Zo’n koperen Dodecaëder wordt bij de grondsteenlegging als Grondsteen in de fundering geplaatst. Zo heb ik de Dodecaëder leren kennen vanuit mijn kennis rond de Antroposofie, de Vrije School en de Christengemeenschap. Deze ruimtelijke vorm is hier heel bekend, net als de andere ruimtelijke vormen van Plato (zie verderop). Later kwamen andere materialen voor de urn in beeld.

Voor elk materiaal heb ik een eigen werkwijze moeten ontwikkelen en dat is vaak met vallen en opstaan gegaan. Specifieke machines en gereedschappen heb ik moeten aanpassen of helemaal zelf moeten bedenken en bouwen, maar op dit moment is de ontwikkeling van de Penta Urn voltooid.

De Penta Urnen zijn leverbaar in koper, hout, karton en witte klei. Alle urnen worden ambachtelijk en geheel met de hand gemaakt.
Ook mooi om te gebruiken na crematie van uw huisdier.
De Penta Urn is in vijf maten leverbaar met de volgende inhoud: 0,1 ltr 0,9 ltr 3,2 ltr 5,5 ltr 7,0 ltr. Andere maten zijn in overleg leverbaar. De koperen gepolijste Penta Urn is een z.g.n. permanente urn. De andere uitvoeringen zijn gemaakt van ECO natuurlijke materialen en kunnen worden bijgezet of begraven op natuurbegraafplaatsen, of als z.g.n. Zee urnen worden gebruikt.

De Penta Urn is ook heel mooi te gebruiken als dierenurn om uw lievelingsdier te blijven herinneren.