Mooie Uitvaartkisten
Mooie Uitvaartkisten


Mooie Uitvaartkisten

Met een handbeschilderde kist van ‘Mooie Uitvaartkisten’ kies je voor een kist met kleur, een persoonlijk verhaal en een rustige harmonieuze uitstraling.

Zoals zo vaak is ook Mooie Uitvaartkisten ontstaan uit persoonlijk verlies en rouw. Met het beschilderen van de uitvaartkist voor mijn lief begon een nieuw avontuur als zelfstandig ondernemer. Het bedrijf is nog jong en volop in ontwikkeling. Ik beschilder op verzoek en er is ook een voorraad unieke kisten om uit te kiezen op website van Mooie Uitvaartkisten. Het atelier is in Leusden, bij Amersfoort.

Geïnspireerd door de natuur, de seizoenen en kleur beschilder ik eenvoudige populierenhouten kisten. Het zijn sfeerbeelden in kleur, zomers strand; bloeiende heide; duinen met graspluimen; klimop, maar ook pure kleuren zoals nachtblauw, bloesemrose en saliegroen. Op dit moment gebruik ik sterk verdunde aquarelverf waardoor er weinig milieubelasting is. Het verven met plantaardige pigmenten ben ik aan het ontwikkelen en in oktober zijn daar de eerste voorbeelden van.

De wens is om een sfeervolle en toch zo eenvoudig en natuurlijk mogelijke uitvaartkist te maken.

Naast mijn schilderen werk ik dagelijk met kinderen van alle leeftijden. Hun belevingswereld is mij vertrouwd. Kinderen zijn doeners en het samen ‘mooi maken’ van de kist kan helpen om handen en voeten te geven aan het verlies van een geliefd iemand. Ik werk graag ter plekke samen met kinderen aan een kist. In 2 keer geven we dan eerst de kist een kleur die we samen maken, de tweede keer beschilderen we met meerdere kleuren. Al schilderend ontstaan vaak bijzondere gesprekken die heilzaam zijn in een rouwproces.

Judy van Hoek