Herinneringsspecialist – Boekportret
Herinneringsspecialist – Boekportret


Herinneringsspecialist – Boekportret

Herinneringen hebben we allemaal. De vraag is hoe we ermee omgaan. Welke willen we bewaren en vastleggen en hoe dan? Herinneringsspecialisten kunnen daarbij helpen, op allerlei verschillende manieren.

Herinneringsspecialist Hanneke Kiel-de Raadt van Boekportret.nl is verhalen-op-papierzetter. Zij kan jou (of je ouder) interviewen en een levensverhaal in woorden vatten. Samen met aangeleverde foto’s maakt zij hiervan een mooi boek, voor bijvoorbeeld familieleden en vrienden. Een mooie manier om de regie te nemen over hoe jij (of je ouder) herinnerd wordt.

Hanneke begon ruim tien jaar geleden met Boekportret.nl door een boekportret te maken voor haar vaders 70e verjaardag. Zij interviewde daarvoor allerlei familieleden en vrienden, maar ook oud-klasgenoten, een zwemvriendin, zijn oud-kleuterjuf en een dienstmakker. Zij vertelden wat zij zich konden herinneren van haar vader uit de tijd dat zij hem hadden meegemaakt. Dit boekportret was een groot cadeau op zijn feest: Dit is Job, 70 jaar in woord en beeld. Tijdens het maken besefte Hanneke dat ze woorden optekende die vaak pas bij een uitvaart te horen zijn, maar nu kon haar vader ze nog lezen. Vlak na het feest bleek dat de kanker was teruggekomen. Haar vader werd geen 71.

Niemand weet hoe laat het is, dus nu is het beste moment om de verhalen te laten optekenen van de mensen die ze nog kunnen vertellen.