Celes Grafkisten
Celes Grafkisten


Celes Grafkisten

Celes Grafkisten levert handgemaakte kisten en baren van natuurlijke materialen, om het afscheid van een dierbare te helpen vormgeven.

Eenvoudig, Sierlijk, Natuurlijk: dit zijn de kernwoorden voor de kisten van Celes.

Naast een eigen vormgeving is het gebruik van natuurlijke materialen voor mij een vanzelfsprekende keuze. Ik gebruik massief Vuren, Populieren- of Douglashout, grepen van hout of touw en een bekleding van biologische katoen. Het hout kan worden geborsteld of onbehandeld blijven. Een aantal kisten staat altijd op voorraad.

Door gebruik van de natuurlijke materialen zijn de kisten ook geschikt voor een natuurbegraafplaats.
Stoffering en afwerking zijn vrij van synthetische materialen.
Op bestelling maak ik een kist die geheel metaal-vrij is.

Er is veel mogelijk om de kist een eigen, meer persoonlijk karakter te geven. Denk daarbij aan een kist gemaakt van ander hout, soms zelfs uit de eigen tuin van een overledene, het zelf meewerken aan de afwerking van de kist (stoffering en/of grepen) eventueel met zelf gekozen stof. Ook is een kist  geschikt om beschilderd te worden door familie en vrienden een optie. Ik ga graag in gesprek over mogelijkheden.

De man achter Celes grafkisten is Sytze de Groot 

“ Ik maakt al ruim 35 jaar meubels en kunstwerken, vooral in hout maar ook in andere materialen. In 2000 maakte ik mijn eerste grafkist voor iemand die ik persoonlijk kende. Ik vond het een bijzondere ervaring om zo bij te dragen aan het afscheid van iemand. 

Door de ontmoeting en samenwerking met Joost Romeyn van Lux Compagnie ben ik meer kisten gaan maken. Vanaf 1 juli 2017 heb ik de volledige vervaardiging en levering van grafkisten en baren van Lux Compagnie overgenomen.”